Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Nishkampa van​ de Breevaart

Coaching

Wat is coaching

Welkom bij de praktijk voor persoonlijke groei en bewustwording, begeleiding bij verlies van gezondheid, verlies en rouwverwerking, stress en burn-out en begeleiding bij alle vormen van angst. Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, tevens is het mogelijk om een consult via skype of via de telefoon te ontvangen.

Wat is coaching

Coaching is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, als coach ondersteun ik je om een (vooraf) vastgesteld ontwikkeldoel te realiseren. Het doel wordt door jou zelf bepaald. Bij coaching gaat het vaak om het ontwikkelen van competenties, of om de persoonlijke effectiviteit te vergroten. Als coach ondersteun ik je bij het onderzoeken wat nodig is om je eigen ontwikkeldoel te realiseren. Ik geef je niet de antwoorden maar help je wel bij het vinden van de antwoorden die passen bij je vraag.
Na de sessie ga je niet naar huis met pasklare oplossingen, maar met oplossingsrichtingen waarmee je in de praktijk aan de slag kan gaan. De ervaringen die je opdoet die worden dan weer besproken tijdens een volgende coachingsessie. Dan kijken we samen naar wat wel heeft gewerkt, wat niet zo goed uitpakte en wat heeft ertoe bijgedragen dat het werkte, wat zou je beter net wat anders kunnen doen, zodat het realiseren van je doel mogelijk wat dichterbij komt. 

Wat is CoachingCoaching valt niet onder de vergoeding van de zorgverzekeraar ABvC maar wordt wel vergoed door de BATC, counselling wordt wel (deels) vergoed door zorgverzekeraars! 

Wat is coaching: voor wie

Mensen komen met veel uiteenlopende vragen bij een coach. Vaak omdat ze zelf niet tevreden zijn over de resultaten op het werk, het loopt niet lekker privé of je loopt tegen je eigen karaktertrekken op. In eerste instantie zal je proberen je uitdaging zelf op te lossen, je denkt erover na en je probeert inzicht te krijgen. Als dit niet lukt ga je vaak met vrienden praten, familie en kennissen en je hoop op een gouden tip of goed advies. Vaak zie je dat dit niet werkt omdat het moeilijk is naar jezelf te kijken, er komen veel emoties naar boven en daardoor mis je het inzicht. Ook praten met anderen lost weinig op. Andere mensen geven vaak het advies, hoe goed bedoeld ook wat ze zelf willen horen. En dat is waarschijnlijk net niet wat jij nodig hebt.
Als je een probleem hebt, of beter gezegd een uitdaging dan is een professionele coach de aangewezen persoon om samen met jou je uitdaging te bekijken en met jou een oplossing te vinden.

Alle verandering begint bij je eigen persoonlijke ontwikkeling. Coaching werkt het beste bij mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven en die bereid zijn actie te ondernemen. Coaching kan je helpen bij het opbouwen van meer zelfvertrouwen, meer positiviteit ervaren en het ervaren van meer levensgeluk.

Coaching kan een preventieve werking hebben voor psychische klachten, zoals stress, burnout en depressie. Stagnatie in bekwaamheid en verdere ontwikkeling, worden immers als belangrijke bronnen van oorsprong van deze klachten beschouwd. 

Wat is coaching: waarom werkt het

Coaching is erg resultaatgericht. Coaching pakt direkt het probleem aan en vindt - samen met jou - een oplossing.
Als je vraagt aan mensen hoe ze coaching hebben ervaren, dan zeggen ze vaak "het is grappig, ik weet niet precies hoe het gesprek ging, maar aan het eind had ik veel meer inzicht en wist ik wat ik wilde en kon doen". Het is voor mensen lastig te beschrijven wat er nu precies gebeurde. Als coach stelde ik vragen en gaf een aantal suggesties en op de één of andere manier raakte dat net de essentie van het probleem en werd de oplossing duidelijk.

Door het stellen van de juiste vragen, het achterhalen van je werkelijke behoefte, het creëren van inzicht in je persoonlijkheid en je doelen en het geven van suggesties, maakt van een coachinggesprek een succes.
Het resultaat: je kunt zelfstandig verder omdat je beter weet wat je wilt en hoe je dat kan bereiken. Door het inzicht wat er is ontstaan heb je een ander uitzicht gekregen.

Wat is coaching: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk voor Coaching & Counselling en Praktijk Nishkampa (Paramedisch Natuurgeneeskundige therapie). Ik ben als professioneel geregistreerd Registercounsellor ABvC® gespecialiseerd in het begeleiden van mensen, zowel bij emotionele, mentale, psychische en fysieke klachten. Persoonlijke ontwikkeling, coaching en counselling, psychologie, energetisch werk, medische kennis en natuurlijke geneeswijzen zijn mijn passies. Ik ben een gediplomeerd coach/ counsellor, healer, bachbloesemtherapeut en spagyriek (plantgeneeskunde) therapeut en ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC, BATC en RBCZ. Dit maakt het mogelijk dat veel zorgverzekeraars een deel van het consult vergoeden.

Wat is coaching: afspraak maken en tarieven

Tarieven: klik hier

In de prijs is inbegrepen dat een consult kan uitlopen tot maximaal 15 minuten.

Voor informatie of het maken van een afspraak: klik hier

Je kunt natuurlijk ook via de telefoon contact opnemen: 06-40118916 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok