Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Insomnie Amsterdam

Welkom bij praktijk Spirituele Coaching & Counselling, de praktijk is gespecialiseerd in allerlei vormen van slaapproblemen. Op dit blog geef ik uitleg wat insomnieInsomnie Amsterdam is en welke ondersteuning er in de praktijk geboden kan worden bij allerlei vormen van slaapproblemen. In de praktijk wordt gewerkt met uitsluitend natuurlijke geneesmiddelen en energetische therapie (healing). 
Slaapt iemand bijna elke nacht niet goed, of is hij overdag erg moe, dan kan er sprake zijn van een slaapstoornis. Deskundigen zijn het er nog niet over eens waartoe slaap precies dient. De spieren in het lichaam hebben geen slaap nodig en de basale functies als hartslag en de ademhaling die blijven gewoon doorgaan. Zelfs het bewustzijn blijft gewoon ingeschakeld. Er wordt aangenomen dat slaap vooral een herstellende functie heeft in het lichaam, met name voor de hersenen. We hebben de slaap nodig om te voorkomen dat de concentratie verminderd en het denken achteruit gaat.

Insomnie Amsterdam: wat is het

Er worden drie vormen van insomnie onderscheiden:

 • Men valt moeilijk in slaap
 • Men wordt tijdens de nacht vaak wakker
 • Men wordt te vroeg wakker
 • Er kunnen ook meerdere vormen tegelijk voorkomen

Als slapeloosheid langer duurt dan een paar nachten, dan kan de aandoening chronisch worden, het gevolg is dat het slaaptekort een zeer nadelige uitwerking op het welzijn heeft. Slapeloosheid verstoort het natuurlijke slaapritme, dat moeilijk te herstellen is. Zowel op de korte als op de lange termijn heeft een slechte of een verstoorde slaap een negatieve invloed op de gezondheid. Op de korte termijn kan het leiden tot concentratie- en geheugenprobemen. Op de lange termijn heeft slecht slapen een negatieve invloed op het afweersysteem en kan het leiden tot gezondheidsklachten.

Insomnie Amsterdam: negatieve invloeden op slaap

Verschillende factoren kunnen de kwaliteit van de nachtrust verstoren, waardoor je jezelf overdag niet uitgerust voelt.

 • Een actieve levenstijl kan leiden tot een verhoogde hersenactiviteit, dit werkt gunstig op de slaap. Maar neem je in de avond te weinig tijd voor rust en ontspanning dan kan het moeilijk zijn om de overgang van waken naar slapen te maken.
 • Onregelmatige bedtijden kunnen het slaapwaakritme verstoren.
 • Alcohol heeft een negatieve invloed op slaap, je slaapt sneller in maar je wordt in de nacht mogelijk wakker of er eerder van wakker.
 • Het gebruik van cafeïnehoudende dranken en etenswaren, cafeïne heeft een activerende werking.
 • Stress en spanning die maken je alert en als je gespannen bent is het moeilijk om in slaap te komen.
 • Een traumatische gebeurtenis kan invloed hebben op de slaap, zoals een ongeluk, verlies van een dierbare, geweld enz.
 • ..........

Insomnie Amsterdam: werkwijze en methoden

Veel mensen vertrouwen op slaaptabletten en andere kalmerende middelen om tot rust te komen. Deze middelen kunnen verslavend werken en het effect kan na een aantal weken of maanden verminderen omdat er tolerantie ontstaat. In de praktijk wordt gewerkt met volledig natuurlijke middelen die non toxisch zijn en geen verslavende werking hebben. Deze essences en complexen hebben geen negatieve invloed op een reguliere behandeling of andere vormen van complementaire geneeswijzen.

In de praktijk wordt gewerkt vanuit een holistische visie, dit houdt in dat ik niet alleen naar de fysieke klacht kijk, maar ook waar de klacht vandaan komt. Er wordt dus naar het totaal beeld gekeken en ondersteuning geboden op lichaam, geest en ziel. Om inzicht te krijgen in het slaapprobleem is het van belang dat je een dagboek bijhoudt met betrekking tot het slapen en slaapgedrag. Dit geeft ook inzicht in de vooruitgang van het slaapprobleem en waar mogelijk de oorzaak ligt.
De ondersteuning die ik aanbied kan ingezet worden bij allerlei vormen van slaapklachten, zowel bij volwassenen, kinderen en ouderen. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van EFT, ontspanningsoefeningen, healing, bloesemremedies en/ of spagyriek essences en complexen (plantgeneeskunde).
Zowel in de bloesemremedies en de spagyriek zijn er goede complexen die positief werken bij slaapklachten.

Informatie over de gebruikte methoden in de praktijk kan je vinden op de website: klik hier  

Insomnie Amsterdam: over Nishkampa

Praktijk Spirituele Coaching & Counselling is opgericht door mijzelf. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart (1962). Als kind had ik al interesse voor de natuur en natuurlijke geneeswijzen. In de loop van mijn leven heb ik diverse studies gedaan als coach counselor, healer, bloesemtherapeut en spagyriek therapeut en ben ik mijn loopbaan begonnen in de hulpverlening in 1980. In de hulpverlening heb ik meerdere opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding Z verpleegkundige en de HBO-sph. Binnen mijn studies als hulpverlener kreeg ik les in coaching en counselling, aansluitend ben ik de opleiding coaching en counselling gaan volgen, daar ik erachter kwam dat daar mijn passie ligt. Binnen de hulpverlening heb ik meerdere functies gehad, waaronder het coachen van cliënten en medewerkers.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ en volg jaarlijks bijscholing en intervisie om professioneel in mijn vak te blijven functioneren.
Inmiddels geef ik consulten op meerdere locaties, waaronder Lelystad en Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult via skype, mail of telefoon te ontvangen.

Insomnie Amsterdam: Afspraak maken en tarieven

Consulten via skype, mail of telefoon kosten 15 euro per 15 minuten.
Het is mogelijk om een set bloesemremedies te bestellen die gericht werken op slaapproblemen, als je hiervoor interesse hebt dan kan je contact opnemen met de praktijk.

Consult Amsterdam      1 uur      70 euro

Voor informatie of het maken van een afspraak kan je bellen naar:

06-40118916

Ook is het mogelijk om rechtstreeks te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok