Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Slapeloosheid

Welkom bij praktijk Spirituele Coaching & Counselling. De praktijk is gespecialiseerd in natuurlijke geneeswijzen en slaapproblemen. Slecht slapen of slapeloosheid komt vaker voor dan we denken. Twintig tot dertig procent van de Nederlandse volwassenen heeft er regelmatig last van. Tien procent heeft zelfsSlapeloosheid last van een chronische slaapstoornis.

Slaap is belangrijk voor de gezondheid. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat we lichamelijk en geestelijk van de inspanningen van overdag herstellen. Wanneer je niet genoeg slaapuren maakt heeft dit invloed op je gezondheid en op je dagelijkse functioneren.

Slapeloosheid: wat is het

Een slaapstoornis kan op verschillende manieren tot uiting komen. Er zijn minstens zoveel oorzaken als symptomen van slaapstoornissen.
Wanneer heb je last van een slaapprobleem? Voordat je vast kan stellen of je daadwerkelijk een slaapprobleem of zelfs een slaapstoornis hebt zal ik de klacht omschrijven:

 • Moeilijk in slaap kunnen komen
 • In de nacht veel wakker liggen
 • Tandenknarsen, onrustige benen, slaapwandelen, nachtmerries
 • Je overdag moe en uitgeput voelen
 • Moeite hebben met opstaan en je niet uitgerust voelen
 • Overdag moeilijk kunnen concentreren
 • Prikkelbaar zijn

Treden deze klachten zeker drie keer per week op en houden ze langer dan drie maanden aan, dan spreek je van een chronische slaapstoornis. Ongeveer tien procent van de bevolking heeft hier last van.

Slapeloosheid: oorzaken 

Niet alleen de gevolgen van slaapstoornissen maar ook de oorzaken van slaapstoornissen kunnen van psychische en/ of fysieke aard zijn.
Meestal spelen er een aantal oorzaken mee. Slapeloosheid kan onderandere samenhangen met:

 • Spanningen of zorgen, bijvoorbeeld in je relatie, thuis of op je werk. Die spanningen kunnen onbewust zijn. Door het gepieker kan je jezelf niet ontspannen.
 • Lichamelijk klachten waaronder benauwdheid, hoesten, jeuk, pijn, in de nacht moeten plassen. Of zuurbranden, hartkloppingen hormonale klachten zoals opvliegers, nachtzweten, kramp in kuiten en voeten of rusteloze benen.
 • Slaapabneu, dan stopt de ademhaling meerdere keren per nacht.
 • Psychische klachten zoals depressieve klachten en angsten.
 • Overbelasting in het dagelijkse leven.
 • Drinken van cafeine houdende dranken, of het drinken van alcohol.
 • Weinig beweging, of teveel bewegen voor het naar bed gaan.
 • In de avond veel op de smartphone of ipad kijken voor het naar bed gaan
 • Verstoring van het dag en nachtritme door bijvoorbeeld: onregelmatig werken zoals ploegendienst, te laat opstaan in de morgen, in de middag te lang slapen of te vroeg naar bed gaan.

Slapeloosheid: behandeling

We gaan op zoek naar de oorzaak van de slaapproblemen, een slaapdagboek kan hierbij helpen. Ik begeleid je zonodig bij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en het aanleren van goede slaapgewoonten. Fysieke en psychische oorzaken van slapeloosheid kunnen ondersteund worden met bachbloesemremedies en/ of een slaapcomplex vanuit de spagyriek (alchemistische) plantgeneeskunde. Spagyriek valt onder de natuurlijke geneeswijzen, welke evenals de homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (bloesemremedies) en mineralentherapie (celzouten) een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven heeft.
Spagyriek heeft een helende en transformerende werking op energetisch en spiritueel niveau (lichaam, geest en ziel) en hersteld daar waar nodig is de balans.
Binnen de spagyriek kan ik een persoonlijk middel (samenstelling van essences en complexen) maken, dat volledig afgestemd is op de individuele client met zijn specifieke hulpvraag.
Alle spagyriek complexen kunnen naast de reguliere en complementaire geneeswijzen gebruikt worden.

Slapeloosheid: over Nishkampa

Ik ben de drijvende kracht achter praktijk Spirituele Coaching & Counselling en natuurlijke geneeswijzen. Vanaf 1981 ben ik werkzaam in de hulpverlening en ben begonnen als Z verpleegkundige, inrichtingswerker en in de loop van de jaren behaalde ik het diploma HBO-sph. Als sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik daarna veel mensen begeleid, zowel cliénten als medewerkers. Al op jonge leeftijd was ik geinteresseerd in natuurlijke geneeswijzen en in de loop van mijn leven ben ik me gaan specialiseren in coaching en counseling en heb ik diverse opleidingen gevolgd, waaronder bloesemtherapeut, healer en spagyriek therapeut.
Mijn drijfveer is om de levenskwaliteit en de vitaliteit van de cliént optimaal te maken. Dit doe ik door naar het totale beeld te kijken. Samen met de cliént verdiep ik me in de hulpvraag, wat zit er bijvoorbeeld achter het slaapprobleem of de klacht?

Slapeloosheid: afspraak maken en tarieven

Er worden consulten gehouden zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult via de mail, telefoon of skype te ontvangen.
Voor meer informatie: klik hier
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC en RBCZ, voor een overzicht van aangesloten zorgverzekeraars klik hier 

Een consult via Skype, telefoon of mail kost 15 euro per 15 minuten.

Consult Amsterdam      1 uur     70 euro
Consult Lelystad           1 uur     60 euro
Consult Lelystad           1,5 uur  85 euro

Voor inlichtingen of het maken van een afspraak kan je bellen naar:

06-40118916

Rechtstreeks mailen kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok