Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Nishkampa van​ de Breevaart

Stress

Stress behandeling Amsterdam

Praktijk voor stress behandeling Amsterdam kan ondersteuning bieden bij stressgerelateerde klachten en burn-out.

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je lichaam in een staat van paraatheid. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige taak. Zodra dit klaar is, of de gebeurtenis voorbij is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

@(content)

Stress counseling Amsterdam

Een bepaalde mate van stress dat hoort bij het leven en is gezond. Kortdurende stress is namelijk niet verkeerd het helpt ons om optimaal te functioneren. Zodra stress chronisch wordt dan kunnen er klachten ontstaan. Ons stress systeem raakt dan overbelast en het autonoom zenuwstelsel raakt uit balans. Als de stress lang aanhoud dan kan je overspannen worden of burn-out klachten krijgen.

Wat als je snel moe wordt, slecht slaapt, veel piekert, je somber voelt, minder prikkels kan verdragen, je moeilijk kan concentreren, geen inspiratie meer hebt en steeds minder zelfvertrouwen heb. Dan is het verstandig om te overwegen om je te laten begeleiden door een ervaren counselor of therapeut die ervaring heeft met stress en burn-out.

Werkwijze bij ondersteuning van stressklachten:

@(content)

Wat is stress

Iedereen heeft last van stress, stress is namelijk een vorm van spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie. Pas als er langere tijd te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk of een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond. Stress is een hele natuurlijke en ook gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties.

@(content)

Symptomen van stress

Iedereen heeft last van stress. Maar de omvang van de stress, is afhankelijk van meerdere oorzaken en is per persoon verschillend. Ongezonde stress kan ontstaan als de belasting zwaarder wordt dan je draagkracht. Zolang de belasting hanteerbaar is, is er weinig aan de hand. Door ongezonde stress kan je weerstand verminderen waarop de kans op ziekten toeneemt. Stress geeft een grote belasting op ons immuunsysteem waardoor ons afweersysteem niet meer optimaal functioneert. Met als gevolg dat ziekten zich kunnen ontwikkelen en openbaren.

Om je bewust te zijn van je stressniveau en om stress tijdig te kunnen herkennen, beschrijf ik de symptomen van stress. Deze symptomen van stress zijn onderverdeeld in 3 categorieën: lichamelijke symptomen, emotionele en mentale symptomen en symptomen in gedrag.

@(content)

Oorzaken van stress

Van een enkele nare situatie of stressor raak je niet overspannen of krijg je een burn-out. Of iemand wel of niet overspannen of in een burn-out raakt, is afhankelijk van meerdere factoren die elkaar onderling kunnen versterken. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen, dit heeft te maken met de draagkracht. De ene persoon gaat schijnbaar fluitend door het leven, een ander raakt overspannen.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke manier om met situaties om te gaan. Hoe komt het dan, dat de ene persoon vatbaarder voor stress is, dan een ander? Dit heeft onder andere te maken hoe je als persoon tegen gebeurtenissen aankijkt. Een gebeurtenis zelf geeft geen stressreactie, wel de betekenis die iemand aan de gebeurtenis geeft. Hierbij spelen persoonlijkheidskenmerken een grote rol.
Globaal kun je mogelijke stress veroorzakers onderverdelen in drie categorieën: werk gerelateerd, de privésituatie en de persoonlijkheidskenmerken van de persoon zelf. 

@(content)

Stress coach

Welkom bij stress coach, praktijk voor innerlijke groei en ontwikkeling, voor fysieke en psychische klachten, stress en burn-out klachten, rouw en verlies en verlies van gezondheid. Stress coaching is erop gericht om weer met energie, enthousiasme en plezier te werken en te leven, effectiever te functioneren, in plaats van gespannen te zijn ontspannen zijn. Vanuit disbalans naar meer balans in je leven.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk een consult te ontvangen via de telefoon of skype.

Stress coach: wat is het

Stress heeft verschillende uitingsvormen. Je kunt allerlei vervelende lichamelijke klachten ontwikkelen zoals hoofdpijn of buikpijn, maar ook hartkloppingen en hyperventilatie. Je kunt stress ervaren als een gevoel van constant "aan" te staan, zonder dat je de uit knop kan vinden. Je kan slaapproblemen krijgen en/ of je merkt andere veranderingen in jouw gemoedstoestand en gedrag.
Je zult hoogstwaarschijnlijk wel herkennen dat jouw hoofd overuren maakt en dat je prestaties daar onder lijden. Je voelt je doorgaans vermoeid en heb weinig energie. Het lichaam kan veel signalen afgeven die duiden op stress, ieder lichaam is anders en geeft weer zijn eigen signalen af. 

@(content)

Stress Lelystad

Welkom op de site van Stress Lelystad, praktijk voor coaching en counselling. Stress is niets anders dan spanning of druk, of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iemand aankan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.

Stress Lelystad: wat is stress

Als we het over stress hebben dan hebben we het meestal over ongezonde druk, ofwel een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond, het is een natuurlijke en ook heel gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren, het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. De eisen die aan jou worden gesteld, of die jij aan jezelf stelt zijn groter dan je aankunt. Het evenwicht tussen de factoren die spanning veroorzaken, de stressoren en jouw mogelijkheden om stress te voorkomen, of ermee om te gaan slaat door naar de andere kant.
Wanneer stress te lang duurt kan dit overgaan in overspannen voelen, het lichaam gaat signalen afgeven zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, prikkelbaarheid, concentratie problemen, onrust, angsten, slaapproblemen etc.
Dat is vaak ook het moment dat je inziet dat het niet goed met je gaat en dat het belangrijk is om aan de slag te gaan met jezelf. 

@(content)

Stress coach Amsterdam

Hartelijk welkom bij stress coach Amsterdam, voor levensloopvragen, psychosociale begeleiding, psychische klachten en fysieke klachten. Als stress gerelateerde klachten die je hebt al langer dan een half jaar duren en je voelt je lichamelijk en geestelijk volledig uitgeput, dan zou dat kunnen wijzen op een burn-out. De aanleiding is vaak een combinatie van factoren in je privé situatie, de werksituatie en van je persoonlijkheid.
Stress heeft niet alleen een psychische maar ook een lichamelijk component, tijdens de coaching wordt ook daar aandacht aan besteed en zo nodig kan er ook ondersteuning voor balans en herstel geboden worden via healing of vanuit de plantgeneeskunde.

Stress coach Amsterdam: wat is het

Jou weer in je kracht krijgen is het uitgangspunt van de ondersteunende behandeling. Heb je een burn-out of ervaar je stress, het coachtraject zal worden aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften. 

@(content)

Stress Amsterdam

Welkom op de site van Stress Amsterdam, praktijk voor Coaching en Counselling. In de praktijk wordt ondersteuning geboden aan stress en burn-out klachten, verlies en rouw en begeleiding bij verlies van gezondheid.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam.

Stress Amsterdam: wat is het

Overspannen, burn-out, of gewoon stress, ieder mens beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dat is normaal gesproken geen probleem en het hoort bij het leven. Maar wanneer je teveel stress hebt dan kan je overspannen raken, wat kan uitmonden in een burn-out. Het proces naar een burn-out dat verloopt geleidelijk en begint doorgaans met een simpele vermoeidheid. Stress zorgt ervoor dat de bloeddruk omhoog gaat en de hartslag stijgt. Je functioneert optimaal en haalt het maximale uit jezelf. Je lichaam herstelt zich weer in de fasen van ontspanning.
Wanneer de stress te lang duurt, dan geeft het lichaam symptomen, zoals lichte hoofdpijn, stemmingswisselingen, een opgejaagd gevoel, slecht slapen etc. 

@(content)
Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok