Praktijk voor Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Stress Lelystad

Welkom op de site van Stress Lelystad, praktijk voor coaching en counselling. Stress is niets anders dan spanning of druk, of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iemand aankan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.

Stress Lelystad: wat is stress

Als we het over stress hebben dan hebben we het meestal over ongezonde druk, ofwel een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond, het is een natuurlijke en ook heel gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren, het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht. De eisen die aan jou worden gesteld, of die jij aan jezelf stelt zijn groter dan je aankunt. Het evenwicht tussen de factoren die spanning veroorzaken, de stressoren en jouw mogelijkheden om stress te voorkomen, of ermee om te gaan slaat door naar de andere kant.
Wanneer stress te lang duurt kan dit overgaan in overspannen voelen, het lichaam gaat signalen afgeven zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, hartkloppingen, prikkelbaarheid, concentratie problemen, onrust, angsten, slaapproblemen etc.
Dat is vaak ook het moment dat je inziet dat het niet goed met je gaat en dat het belangrijk is om aan de slag te gaan met jezelf. 

Stress Lelystad: voor wie Stress Lelystad

Voor een ieder die last heeft van ongezonde stress, gevoel van overspannen zijn en/ of burn-out.
Sommige eigenschappen die deels worden bepaald door je karakter of temperament kunnen je kwetsbaar maken. Ervaring en vaardigheden die spelen ook een grote rol. Vaardigheden zoals conflicthantering en assertiviteit die kan je aanleren of verbeteren, je kan leren realistischere eisen te stellen.
Tijdens de consulten word je jezelf bewust van hoe jij omgaat met stress en krijg je handvaten om er beter mee te leren omgaan, waardoor er een evenwicht kan ontstaan tussen inspanning en ontspanning.

Stress Lelystad: werkwijze

In het eerste gesprek vindt er een intake plaats en bespreken we je situatie en welke werkwijze het beste bij jou past.
Sessies kunnen behalve in persoonlijke gesprekken ook plaatsvinden via skype.

Stress Lelystad: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk voor Coaching & Counselling en Praktijk Nishkampa (erkend Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut) te Lelystad. Ik ben een geregistreerd Registercounsellor ABvC® en werkzaam met mijn praktijk in Lelystad en Amsterdam. 
Ik heb ruim ervaring, sinds 2009 begeleid ik mensen bij hun proces.

Stress Lelystad: afspraak maken en tarieven

Voor Tarieven: klik hier

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandeling. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekeraar en zorgpolis.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging ABVC, BATC en RBCZ.

Voor het maken van een afspraak: klik hier
Tel: 06-40118916

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok