Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Contact: 06 4011 8916

Nishkampa van​ de Breevaart

Verlies en Rouw

Verlies van werk

Je ontslag krijgen, moeten stoppen met werken of je collega's zien vertrekken, doet pijn.
Wie ben jij dan ineens, zonder je werk? Zonder je collega's? Wat is er dan belangrijk?

De impact van verlies van werk

De impact van baanverlies wordt vaak nog onderschat. Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, vertonen vaak reacties die sterk lijken op rouw. Elke dag komen er mensen op straat te staan door reorganisatie, faillissement of je functie wordt opgeheven. Voor veel mensen is dit moeilijk en pijnlijk. Misschien heb je jarenlang met hart en ziel voor dit bedrijf gewerkt, je voelde je verbonden met deze werkgever en met je collega's. Dan ineens is dit voorbij. Het verliezen van je baan kan een enorme impact op jezelf, je leven en op je directe omgeving hebben. 

@(content)

Methoden bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan ik als registercounselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Ik ondersteun je door middel van gesprekken, systemisch werk, tekenen, schrijven of het gebruik van rituelen om jouw verlies of verliezen een plek te geven. Ook de verliezen van lang geleden die wellicht nooit zijn gezien kunnen hierbij van belang zijn. Afscheid en rouw zijn essentieel. Als de rouw van toen er mag zijn, kan de levensenergie en de liefde weer gaan stromen.

Voor veel mensen ontstaan er tijdens een verlieservaring emoties die lastig te hanteren kunnen zijn. Diep van binnen voel je vaak wel aan wat goed voor je is, wat je wilt of wat je nodig hebt. Soms wil je alleen zijn, soms wil je juist mensen om je heen. De ene keer wil je praten over alles wat je bezig houdt, de andere keer wil je juist even iets heel anders doen. Het is goed je gevoelens toe te laten. Het verdriet wil gevoeld worden, ieder doet dat op zijn eigen manier. 

@(content)

Rouwverwerking Amsterdam

Welkom op de site van rouwverwerking Amsterdam. Praktijk voor verlies- en rouwverwerking, begeleiding bij verlies van gezondheid, stress en burn-out, coaching, counselling en persoonlijke ontwikkeling.
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met een verlieservaring, mijn werkwijze is erop gericht je te begeleiden bij je rouw en verdriet en om je levenslust en veerkracht te vergroten.

Rouwverwerking Amsterdam: voor wie

Voor een ieder die te maken krijgt met een verlies en een periode van rouw die daarop volgt. Verschillende gebeurtenissen in het leven kunnen aanleiding geven tot een rouwproces:

 • Het verlies van je gezondheid door een ernstige of chronische ziekte
 • Het verlies van een dierbaar persoon die belangrijk voor je is
 • Een echtscheiding
 • Verlies van werk
 • Een verhuizing
 • Een lichamelijke- of geestelijke beperking
@(content)

Rouwverwerking Lelystad

Welkom op de site van rouwverwerking Lelystad. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart, je kunt bij mij in de praktijk terecht voor ondersteuning bij jouw rouw en verlies proces. 

Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je raakt je baan kwijt, een verhuizing, je kinderen gaan het huis uit, je verliest een deel van je gezondheid, je verwachtingen en dromen komen niet uit, of je hebt het gevoel dat je een stukje van jezelf verloren bent.

Wanneer je in je leven te maken krijgt met verlies, staat je wereld op de kop. Bij een verlies is jouw identiteit geschokt en vraagt weer om balans. Je bevindt je mogelijk in een nieuwe situatie, die van jou vraagt om je leven opnieuw te ordenen. Maar hoe doe je dat?

Rouwverwerking Lelystad: voor wie

Voor een ieder die te maken krijgt met verlies en rouwverwerking. Verschillende gebeurtenissen in het leven kunnen aanleiding geven tot een rouwproces:

 • Het verlies van een persoon die dierbaar en belangrijk is voor je bv een partner, familielid of een vriend of kennis
 • Een echtscheiding
 • Een lichamelijke- of geestelijke beperking
 • Het verlies van je gezondheid door een ernstige of chronische ziekte
 • Na een ongeluk of bij een invaliderende aandoening
 • Een verhuizing
 • Verlies van werk
@(content)
Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok