Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Rouw en Verlies

Nishkampacoaching rouw en verliesVerlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je raakt je baan kwijt, een verhuizing, je kinderen gaan het huis uit, je verliest een deel van je gezondheid, je verwachtingen en dromen komen niet uit, of je hebt het gevoel dat je een stukje van jezelf verloren bent.

Wanneer je in je leven te maken krijgt met verlies, staat je wereld op de kop. Bij een verlies is jouw identiteit geschokt en vraagt weer om balans. Je bevindt je mogelijk in een nieuwe situatie, die van jou vraagt om je leven opnieuw te ordenen. Maar hoe doe je dat?

Rouw is een heel natuurlijk gevolg op een verlies. Het is een vorm van aanpassen aan het nieuwe leven en is daarom belangrijk dat het plaatsvindt. Verlies verwerken kost energie en het vraagt moed om het aan te gaan. Je bent gedwongen naar jezelf te kijken, hoe je de dingen doet en gedaan hebt.

Veel van de emoties die boven komen bij een rouwproces zijn vaak onherkenbaar voor jezelf. Het is soms verwarrend en moeilijk om met gevoelens om te gaan die hierbij kunnen horen zoals verdriet, boosheid, onmacht, angst en eenzaamheid. Er kunnen spanningsklachten ontstaan, problemen met dagelijks functioneren, lichamelijke klachten, of twijfels aan de zin van het bestaan.

De begeleiding die ik bied is gericht op het herstellen van je emotionele draagkracht en het verhogen van de vitaliteit. Ook geef ik jou de ruimte, tijd en aandacht om jezelf en je nieuwe weg te vinden. Hierdoor kan je weer perspectief krijgen om het leven voluit te leven vanuit je potentieel.

 Werkwijze Rouw en Verlies