Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Stress en Burn-out

Heb je het gevoel van constant aan te staan, zonder dat je de uit-knop kan vinden?

Heb je voortdurend het gevoel dat je tekort schiet?
Nishkampacoaching stress en burnout
Slaap je niet meer goed, heb je moeite met concentreren, vergeet je vaak dingen?
 
Als je dit herkent, kan het zijn dat je teveel stress hebt!

Wat is stress

Iedereen kent stress in zijn leven, stress houd je scherp en meestal kun je goed herstellen van  stress. Maar als stress langer aanhoudt, dan krijgt je lichaam continu een seintje dat er gevaar  is. Je merkt in deze fase dat het niet goed gaat, je krijgt klachten op zowel lichamelijk als op geestelijk gebied en je komt er niet meer bovenop met een avondje rust. Eigenlijk zou je hier al aan de noodrem moeten trekken en hulp inschakelen om erger te voorkomen.

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en er geen tijd genomen wordt voor ontspanning. Als je te lang last hebt van stress en je lijf zich niet kan herstellen van stress, kun je een burn-out krijgen. Je reserves zijn dan op en je lichaam en geest zijn uitgeput. Een burn-out heb je niet van de ene op de andere dag. De symptomen bouwen zich op in een periode van enkele maanden tot soms zelfs jaren. Helaas heb je het niet altijd zelf in de gaten. Vaak is het je directe omgeving, die je bewust maakt.

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld constant een te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanning in je gezin. Het kan ook zijn dat je mantelzorger bent voor je zieke partner, een ziek familielid of vriend en dat dit veel van je vraagt.

De begeleiding die ik bied is gericht op reductie van stress, we gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaken en hoe je er anders mee om kan leren gaan. Daarnaast is de begeleiding gericht op ondersteuning van de mogelijke fysieke en psychische klachten en het opbouwen van de vitaliteit en energie, dit om het evenwicht en de balans weer te herstellen.

Werkwijze Stress en Burnout