Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Verlies van Gezondheid

Verlies van gezondheid kan je leven op zijn kop zetten. Het verliezen van de controle, de spanning en onrust, de wisselende toekomstperspectieven en de onmacht en teleurstelling kunnen een grote impact op je leven hebben. Je kan last krijgen van onzekerheid, angsten, boosheid, schaamte en schuldgevoel. Verlies van gezondheid kan ook invloed hebben op je relatie en je gezin.

Het verlies van vertrouwen in je lichaam kan ook een grote rol gaan spelen. Het hier en nu voelt anders en je kijkt op een andere manier naar de toekomst. Als je geconfronteerd wordt met een ziekte (chronische) of een ongeluk dan moet je waarschijnlijk verder leven met beperkingen en dan ervaren we verlies.
Een goed rouwproces is van belang om het verlies te aanvaarden, afscheid te nemen van de oude situatie en een nieuwe balans te vinden.

Soms lukt het je echter niet om een nieuwe balans te vinden. Je ziet geen perspectief in je toekomst en je mist een zinvol bestaan. Naast de lichamelijke klachten van je ziekte kunnen er ook sociale, psychische en werk gerelateerde klachten zijn.

In de praktijk ondersteun ik je graag op een deskundige professionele wijze om de zingeving en balans weer te vinden, waardoor je levenskwaliteit weer toe kan gaan nemen. In mijn begeleiding bied ik een veilige, rustige omgeving waar ruimte is voor emoties en aandacht voor jou.
Naast de begeleidingsgesprekken maak ik ook gebruik van verschillende methodieken, waar gebruik van gemaakt kan worden: klik hier

Mocht je niet naar de praktijk kunnen komen, in overleg kan ik ook bij je thuis komen.