Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Stress behandeling Amsterdam

Praktijk voor stress behandeling Amsterdam kan ondersteuning bieden bij stressgerelateerde klachten en burn-out.

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je lichaam in een staat van paraatheid. Het is de spanning die je voelt voor een examen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige taak. Zodra dit klaar is, of de gebeurtenis voorbij is, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Lees meer...

Stress counseling Amsterdam

Een bepaalde mate van stress dat hoort bij het leven en is gezond. Kortdurende stress is namelijk niet verkeerd het helpt ons om optimaal te functioneren. Zodra stress chronisch wordt dan kunnen er klachten ontstaan. Ons stress systeem raakt dan overbelast en het autonoom zenuwstelsel raakt uit balans. Als de stress lang aanhoudt dan kan je overspannen worden of burn-out klachten krijgen.

Wat als je snel moe wordt, slecht slaapt, veel piekert, je somber voelt, minder prikkels kan verdragen, je moeilijk kan concentreren, geen inspiratie meer hebt en steeds minder zelfvertrouwen hebt. Dan is het verstandig om te overwegen om je te laten begeleiden door een ervaren counselor of therapeut die ervaring heeft met stress en burn-out.

Lees meer...

Wat is stress

Iedereen heeft last van stress, stress is namelijk een vorm van spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie. Pas als er langere tijd te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk of een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond. Stress is een hele natuurlijke en ook gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties.

Lees meer...

Symptomen van stress

Iedereen heeft last van stress. Maar de omvang van de stress, is afhankelijk van meerdere oorzaken en is per persoon verschillend. Ongezonde stress kan ontstaan als de belasting zwaarder wordt dan je draagkracht. Zolang de belasting hanteerbaar is, is er weinig aan de hand. Door ongezonde stress kan je weerstand verminderen waarop de kans op ziekten toeneemt. Stress geeft een grote belasting op ons immuunsysteem waardoor ons afweersysteem niet meer optimaal functioneert. Met als gevolg dat ziekten zich kunnen ontwikkelen en openbaren.

Lees meer...

Oorzaken van stress

Van een enkele nare situatie of stressor raak je niet overspannen of krijg je een burn-out. Of iemand wel of niet overspannen of in een burn-out raakt, is afhankelijk van meerdere factoren die elkaar onderling kunnen versterken. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen, dit heeft te maken met de draagkracht. De ene persoon gaat schijnbaar fluitend door het leven, een ander raakt overspannen.
Ieder mens heeft zijn eigen unieke manier om met situaties om te gaan. Hoe komt het dan, dat de ene persoon vatbaarder voor stress is, dan een ander? Dit heeft onder andere te maken hoe je als persoon tegen gebeurtenissen aankijkt.

Lees meer...

Stress coach

Welkom bij stress coach, praktijk voor innerlijke groei en ontwikkeling, voor fysieke en psychische klachten, stress en burn-out klachten, rouw en verlies en verlies van gezondheid. Stress coaching is erop gericht om weer met energie, enthousiasme en plezier te werken en te leven, effectiever te functioneren, in plaats van gespannen te zijn ontspannen zijn. Vanuit disbalans naar meer balans in je leven.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk een consult te ontvangen via de telefoon of online.

Lees meer...

Stress Lelystad

Welkom op de site van Stress Lelystad, praktijk voor coaching en counselling. Stress is niets anders dan spanning of druk, of stress schadelijk is hangt af van hoeveel belasting iemand aankan. Zelfs metaal krijgt haarscheurtjes als het te eenzijdig of constant wordt belast. Dat geldt dus ook voor mensen.

Stress Lelystad: wat is stress

Als we het over stress hebben dan hebben we het meestal over ongezonde druk, ofwel een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond, het is een natuurlijke en ook heel gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren, het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De problemen ontstaan pas wanneer de draaglast groter wordt dan de draagkracht.

Lees meer...

Stress coach Amsterdam

Hartelijk welkom bij stress coach Amsterdam, voor levensloopvragen, psychosociale begeleiding, psychische klachten en fysieke klachten. Als stress gerelateerde klachten die je hebt al langer dan een half jaar duren en je voelt je lichamelijk en geestelijk volledig uitgeput, dan zou dat kunnen wijzen op een burn-out. De aanleiding is vaak een combinatie van factoren in je privé situatie, de werksituatie en van je persoonlijkheid.
Stress heeft niet alleen een psychische maar ook een lichamelijk component, tijdens de coaching wordt ook daar aandacht aan besteed en zo nodig kan er ook ondersteuning voor balans en herstel geboden worden via healing of vanuit de plantgeneeskunde.

Lees meer...

Stress Amsterdam

Welkom op de site van Stress Amsterdam, praktijk voor Coaching en Counselling. In de praktijk wordt ondersteuning geboden aan stress en burn-out klachten, verlies en rouw en begeleiding bij verlies van gezondheid.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam.

Stress Amsterdam: wat is het

Overspannen, burn-out, of gewoon stress, ieder mens beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dat is normaal gesproken geen probleem en het hoort bij het leven. Maar wanneer je teveel stress hebt dan kan je overspannen raken, wat kan uitmonden in een burn-out.

Lees meer...