Contact: 06 4011 8916

Praktijk voor 
Coaching & Counselling

Nishkampa van​ de Breevaart

Angst Amsterdam

Welkom op de site van angst Amsterdam, deze praktijk geeft professionele begeleiding bij angsten. Iedereen is wel eens angstig. Angst is een normale reactie bij dreigend gevaar. Het leidt tot voorzichtigheid of tot vluchten en kan dus nuttig zijn als je jezelf moet beschermen.

Angst Amsterdam: wat is het

Soms is iemand bang terwijl daar weinig of geen aanleiding voor is. Als de angst erg groot is of onnodig lang aanhoudt, dan kan je daar in je dagelijkse leven veel last van hebben. Je bent als het ware bang voor je eigen angst en bang voor de situaties waarin jouw angst naar boven komt. We spreken dan van een angststoornis. Er zijn verschillende soorten angststoornissen. Een daarvan is bijvoorbeeld de gegeneraliseerde angststoornis. 

Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis maakt zich voortdurend veel zorgen over allerlei dingen uit het dagelijkse leven, terwijl daar weinig aanleiding voor is. Vaak gebeurt dit onbewust. Het kan zijn dat je in angst zit over je werk, partner, de kinderen, vakantie, ziekten, of over wat je allemaal moet betalen of over de toekomst, wat er allemaal niet kan gebeuren.

Angsten kunnen kortdurend zijn, maar ook langdurend of zelfs soms levenslang. Als een angst geen reële grond heeft en de betrokken persoon er sociale problemen door Angst Amsterdamondervindt, is er sprake van een stoornis. Sommige van deze aandoeningen worden een fobie genoemd. Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoening. Angst maakt je ziek, je verkrampt ervan en het zorgt ervoor dat je vast gaat zitten in je leven. Het gaat ten koste van de kwaliteit van je leven, met alle gevolgen van dien, zoals stress, spanningen, onrust etc. 

Angst Amsterdam: werkwijze

De behandelingen vanuit de reguliere gezondheidszorg leren je vaak om mentaal om te gaan met je angst. Regelmatig gaat dit gepaard met medicijnen om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Helaas los je daar niet de onderliggende problemen mee op.
Een angst draag je met je mee, dat ben je niet, het is mogelijk ontstaan door een eerdere traumatische situatie in je leven waar emoties aan zijn gekoppeld. Deze emoties zijn vast gaan zitten en (deels) onverwerkt gebleven.
Tijdens de consulten onderzoeken we waar je angst vandaan komt en leer je om je angst stap voor stap te gaan loslaten, waardoor je weer vertrouwen in jezelf kan krijgen en er meer ruimte kan ontstaan om een leven te gaan leiden waarin je niet gehinderd wordt door je angst.
In de praktijk kan dit proces worden ondersteund met natuurgeneeskundige therapie, de methoden die ik gebruik die werken op fysiek, geestelijk en zielsniveau, waardoor ook de oorzaak van het ontstaan van de klacht wordt behandeld.

Angst Amsterdam: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben eigenaar van Praktijk voor Coaching & Counselling en Praktijk Nishkampa (voor natuurgeneeskundige therapie). Er worden consulten gegeven zowel in Amsterdam als in Lelystad. Het is ook mogelijk om consulten te ontvangen zowel telefonisch als online. Ik ben een geregistreerd Registercounsellor ABvC® en ik ben daarnaast gespecialiseerd in healing en natuurlijke geneeswijzen. Meerdere malen per jaar volg ik bijscholingen en nascholingen en volg ik supervisie en intervisie om vakkundig mijn werk te blijven doen. Tevens ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC, BATC en RBCZ, waardoor veel zorgverzekeraars de consulten voor een deel vergoeden.

Angst Amsterdam: afspraak maken en tarieven

Voor Tarieven: klik hier

Voor het maken van een afspraak: klik hier 
Tel: 06-40118916